Oglinda

13 Mai

fata cu oglinda Întotdeauna mi-am spus că iubesc oglinda. Este cea mai bună prietenă a mea.  Mereu îmi zâmbea cu gura până la urechi, atunci când mă vedea și întotdeauna îmi spunea: „Uită-te la tine cât de frumoasă ești!” Adevărul este că și ea este foarte frumoasă.

Astăzi, nu știu ce avea. Era supărată. Am întrebat-o dacă este supărată pe mine. A scuturat din cap și mi-a spus că nu. Totuși nu voia deloc să zâmbească. Am mai întrebat-o o dată. Mi-a spus iar că nu este supărată pe mine, dar lacrima care a început să-i curgă din ochiul stâng, m-a determinat să cred că totuși, oglinda mea are probleme serioase. Am întins mâna să-i șterg lacrima, dar nu m-a lăsat.

Am întrebat-o:  – Nu suntem noi cele mai bune prietene?
A dat afirmativ din cap.

– Atunci o să mă asculți dacă îți spun o poveste?
Imaginea din oglindă a șovăit un pic, i s-a umplut și al doilea ochi de lacrimi, dar într-un final mi-a făcut semn că, da.

-Știi, câteodată, în liniștea serilor mele fără sfârșit, ies pe terasa mea plina de flori curgătoare și încep să ascult muzica nopții.

fata citind - superrrMă așez în balansoarul străjuit de tuia argintie și mă legăn ușor pe ritmul muzicii cântată cu voce  măiastră de vântul care adie prin părul meu.

Piticii de piatră, cu obrajii roșii de sănătate și cu fața strălucind de bucurie, îngână și ei cu voce baritonală vântul, în timp ce străjuiesc  terasa plină de flori și  miros de lămâiță.

Lămpile solare, încărcate cu energia de peste zi, răsar dintre mușcatele pline de flori roșii de pe balustradă și îmi creează plăcuta  senzație că mi-au adus cerul cu stele mai aproape.

Greierii și ei răspund prezent la apel. Întotdeauna mi-a plăcut să ascult cântecul greierașilor. Câteodată sunt o adevărată orchestră la mine pe terasă, alteori, când nu-i aud, îmi imaginez că au o reprezentație undeva în deplasare, dar întotdeauna se intorc.

Simfonia vântului din nopțile superbe de vară, a început. Eu mă pierd în tonalitățile duioase ale muzicii și de multe ori am senzația că zbor. Este un zbor liniștitor până sus la stele. Ochii îmi strălucesc de fericire, inima îmi bate cu putere, părul îmi mângâie cu delicatețe gâtul. Buzele mele parcă simt sărutul vântului și brațele mele cuprind cu o îmbrățișare duioasă tot Universul.

Ridic ochii spre cer și printre lacrimi de fericire, devin recunoscătoare. Mulțumesc vieții, că mi-a facut cadou cele mai prețioase comori din lume. Mulțumesc tuturor celor care au avut rol de profesori sau de mentori în viața mea. Mulțumesc celor care m-au ajutat. Mulțumesc celor care m-au criticat, că în felul acesta am învățat o lecție nouă. Mulțumesc celor care m-au acceptat cu toate defectele mele. Mulțumesc tuturor celor care m-au abandonat atunci când am avut mai multă nevoie de ei, pentru că în felul acesta am învățat să mă ridic singură și să înțeleg cât de puternică sunt.  Și nu în ultimul rând, mulțumesc îngerului care-mi stă mereu aproape, chiar dacă uneori nici măcar nu îl simt, dar care mi-a  pus aripile acestea să pot zbura…

Vezi cât de frumoasă-i viața? Muzica magică a naturii, parfumul florilor și strălucirea stelelor te vindecă încet, încet de toate suferințele.

fata frumoasa 2Visează! Trăiește-ți cu intensitate maximă visul și vei vedea că Cineva Acolo Sus te iubește! Într-o bună zi, te vei trezi din somn și realitatea va fi mult mai frumoasă decât visul.

Uite! Deja mă uit la tine și văd că lacrima s-a uscat. Ochii tăi superbi au început să-și recapete strălucirile de diamant și mai este nevoie doar de un strop de apă pe față pentru ca și aceasta să redevină luminoasă și radioasă așa cum o cunosc eu.

Bravo, draga mea! Vezi, ai depășit momentul încă o dată. Altă dată să nu mai plângi.  Gândește-te că Dumnezeu a lucrat la desăvârșirea ta și dacă ești aici, acum, ești o învingătoare. Dumnezeu nu creează învinși.  Nu îi plac învinșii. Acestora din urmă întotdeauna le deschide porți, dar îi lasă să se ridice singuri. Tu chiar dacă ai genunchii și coatele pline de răni, vei reuși mereu să mergi mai departe.

Așa ești frumoasă! Zâmbește! Viața este o magie! Mulțumește și vei fi răsplătită. Bucură-te, pentru că bucuria atrage bucurie. Iubește, pentru că lumea este creată din iubire.

….

Cam astea au fost cuvintele pe care eu i le-am adresat prietenei mele – „oglinda” – astăzi.  Am ajutat-o măcar pentru  o clipă. Mâine voi fi iarăși lângă ea, dacă va avea nevoie. Pas cu pas, vom depăși împreună toate situațiile. Sunt sigură de asta!

Sper că ți-a plăcut ce ai citit.  Dacă vrei să mai primești astfel de materiale de la mine și pe viitor, te rog să completezi cu datele tale formularul din dreapta  și eu te voi anunța de câte ori voi publica un nou material.

De asemeni, îmi poți lăsa un comentariu și poți da un Like & Share, dacă vei considera că și alte persoane s-ar bucura să citească acest articol.

Pentru alte articole mă poți găsi pe site la adresa

  http://valulvietii.ro/?p=165
sau pe facebook accesând link-ul:
http://www.facebook.com/pages/Valul-Vietii/144907332337455?ref=ts&fref=ts

Te îmbrățișez cu drag,
Marcela.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/valulvie/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273