Puterea unui vis

17 Mai

posibil 1

„De câte ori simți nevoia, aprinde un vis și lasă-l să ardă în tine!”
William Shakespeare

Despre vise se spune că nu sunt interzise pentru că nu sunt impozabile.  🙂

Dacă nu sunt nici interzise și nici nu trebuie să plătești pentru ele, atunci ce te reține să te avânți cu ochii deschiși în cele mai grandioase vise?

      *-Îți dorești să zbori?    -Ia o parapantă!

      *-Îți dorești să sari din avion?    -Fă-o, dar nu uita parașuta! 🙂

      *-Îți dorești să dansezi în ploaie?   -Fă-o! Nimic mai simplu. Trebuie doar să aștepți    prima ploaie!

      *-Îți dorești o mașină nouă? Aprinde visul în sufletul tău și alimentează flacăra cu combustibilul potrivit.

Am învățat asta de la cei care au reușit!

Mi s-a întâmplat și mie, dar abia după ce visul s-a transformat în realitate, am înțeles ce înseamnă puterea dorinței, ce înseamnă flacăra unui vis.

În urmă cu câțiva ani, îmi cumpărasem o mașină nouă foarte frumoasă. O iubeam ca pe o ființă vie.

Făceam o echipă foarte bună eu și mașina aceea. Este surprinzător cât de multe porți ți se deschid, doar pentru că ai imagine.

seatIMAGINEA CHIAR CONTEAZĂ!

Toată lumea mă știa de „blonda cu Seat-ul roșu”.

Dar pentru că nu toate lucrurile sunt roz în viața asta, pe lângă admirație există și de două ori mai multă invidie. Povestea s-a terminat urât pentru mine (atunci).

Mi-au furat mașina!  🙁

A fost o dramă pentru mine!
Mașina  era indispensabilă pentru mine. Ea era cea care îmi asigura hrana pentru copiii mei. Pierzând mașina, eram obligată să pun și afacerea mea în cui.

Eram disperată!

Despre alți bani pentru altă mașină în perioada aceea, nici nu încăpea discuție.

Inima îmi spunea că mașina aceea nu o voi mai găsi niciodată și singurul, dar absolut singurul meu gând era:

VREAU O MAȘINA!
VREAU O MAȘINA!

Vreau o mașina!
Vreau o mașina! … …

După două luni de calvar, într-o dimineată, când nimic nu mai așteptam de la viață, a sunat la poartă o femeie.

Nu o văzusem în viața mea.

M-a abordat politicos și m-a întrebat dacă nu sunt dispusă să-i vând un teren agricol, pe care eu îl aveam moștenire de la tatăl meu, dar care până atunci era fără nicio valoare. Era așa de puțin valoros, încât eu și uitasem de existența lui.

Femeia mi-a oferit un preț frumos (surprinzător de frumos) pe acel teren, dar eu, speriată de incidentul cu mașina, mi-era frică și de umbra mea, așa că am refuzat categoric oferta.

Mai  târziu m-am consultat cu avocata mea și aceasta m-a certat că nu am acceptat oferta, pentru că era una mai mult decât corectă.

rugaciuneAsta este! mi-am spus. Probabil terenul acela trebuie încă  să stea la mine.
Așa a fost, dar nu pentru mult timp. După două săptămâni, mă pomenesc din nou la poartă cu femeia, dar de data aceasta însoțită de un domn.

În câteva fraze mi-au spus ce voiau de la mine.

Terenul! Dar… oferta era de două ori și jumătate mai mare pe hectar,  decât prima dată. 🙂

Ei au înțeles că eu am refuzat  pentru că prețul era prea mic, neștiind ce temeri reale aveam eu. Domnul acela cumpărase toate terenurile din jur și eu îi stăteam ca un ghimpe în coastă. Asta l-a determinat să mărească prețul.

Am sunat-o pe avocată și … în trei zile aveam o altă mașină mai mare și mai puternică decât prima! 🙂

În perioada aceea crâncenă pentru mine, prietena mea Emma era singura persoană care îmi rămăsese aproape.

Doar când ești la necaz, realizezi cine îți este cu adevărat prieten. Îmi dădeam seama că face eforturi fantastice, dar reușea totuși să mă susțină moral și să mă încurajeze continuu.

La mai puțin de o săptămână după ce mi-am luat mașina, ea a făcut în public o afirmație pe care nu o voi uita niciodată:
– Draga mea, tu îți dai seama cât de norocoasă ești? Tu realizezi ce înseamnă putereea unui vis? îti dai seama că tu ai reușit să te conectezi cu Universul și să transformi imposibilul în realitate?

Puțini reusesc să facă acest lucru. Doar cei care doresc cu adevărat să-și împlinească dorințele. Pentru ei, Dumnezeu deschide uși acolo unde până ieri erau doar ziduri.

Dragul meu cititor, draga mea cititoare, VISEAZĂ CU ARDOARE și MULȚUMEȘTE pentru visul tău și vei vedea că nu există imposibil. Nu-i crea tu lui Dumnezeu schițe și itinerarii. Tu doar dorește-ți. Planurile le va face El. Atunci când îți vei împlini un vis doar datorită unei dorințe arzătoare, să-mi scrii și mie și să-mi povestești. 🙂  Am putea sa scriem împreună povestea ta, pentru a învăța și alte persoane din experiența ta.

Să știi că și eu am încă vise. Ce realizez în momentul acesta însă, este că pentru a le transforma în realitate palpabilă, trebuie prima dată să deschid porțile sufletului și să împing afară ceea ce nu-mi mai trebuie din trecut. Din când în când este bine să facem curățenie generală și în locurile sacre. Fără remușcări, fără regrete.

Mi-am promis că atunci când se va realiza acest vis, să scriu despre el o carte, nu doar un articol. 🙂

Dacă ți-a plăcut povestea, scrie-mi.
Dacă nu ți-a plăcut, scrie-mi.
Dacă vrei să citească și alte persoane despre această putere fantastică ce se află în noi, dă-mi te rog, un Like & Share.

Eu te aștept și cu alte articole pe site-ul http://valulvietii.ro/?p=165  sau pe facebook la adresa

http://www.facebook.com/pages/Valul-Vietii/144907332337455?ref=ts&fref=ts

Te îmbrățișez cu drag,
Marcela.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/valulvie/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273