Secretul pentru a fi fericit

23 Apr

carte 2Purtată de viață, din val în val și de multe ori din stâncă în stâncă, am fost nevoită să învăț din propria experientă lucruri pe care nu am avut norocul să mi le destăinuie cineva.

Poate vei spune că nu am destul de multă experiență pentru a te învăța eu, cele mai bune lecții.

S-ar putea să ai dreptate și chiar mai mult decât atât, tu să ai o experiență mai vastă decât mine, dar măcar voi încerca să-ți reîmprospătez în memorie lucruri pe care le știai deja și care te pot purta cu pași repezi și siguri spre sublimul sentiment,  dorit de toată lumea,  aflat la îndemâna tuturor și totuși atât de rar descoperit – FERICIREA

Am uitat să zâmbim, am uitat să dăruim, am uitat să iubim. În schimb ne este din ce în ce mai ușor să criticăm, să umilim sau să distrugem.

În decursul anilor care au trecut peste mine, am întâlnit frustrarea, tristețea, dezamăgirea, trădarea, minciuna, furtul și toate acestea m-au afectat în felul lor, la acele momente. Dar nu pot să nu-mi amintesc cu mare bucurie că viața m-a recompensat și cu alt fel de răsplată. Am cunoscut prietenia sinceră, am cunoscut respectul,  dăruirea, satisfacția muncii și iubirea adevărată.

În momentul în care am început să fac un bilanț al suferințelor și satisfacțiilor, am înțeles că trebuie și  pot să schimb ceva în viața mea,  pentru a fi cu adevărat fericită.

Am descoperit secretul mult râvnit și l-am  ascuns  cu mare grijă în două cufere  prețioase. Am început prin a aplica tot ceea ce descoperisem și rezultatele nu au întârziat să apară.

Acele două cufere prețioase sunt:

mintea mea și inima mea

Cât despre marele secret, nu este decât o serie de pași pe care trebuie să-i faci începând  de azi  pe tot parcursul vieții.

rugaciunePrimul pas:

Este să știi că Dumnezeu există în toate lucrurile din viață și pentru aceasta trebuie să Îl iubești  mereu și să-I fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai și care ți se întâmplă.

A-I fi recunoscător, nu înseamnă că dacă nu știi acele rugăciuni complicate, Dumnezeu nu te va asculta sau nu te va binecuvânta.

Doar un simplu „mulțumesc” – dar spus din suflet – are aceeași rezonanță ca și cea mai lungă și complicată rugăciune.

Acest prim pas se numește recunoștință.

Al doilea pas:

Este să te iubești pe tine însuți și în fiecare zi atât atunci când te trezești cât și înainte de a adormi, trebuie sa-ți spui:

 • sunt important;
 • sunt în stare;
 • am valoare;
 • sunt inteligent;
 • sunt iubitor;
 • aștept mult de la mine;
 • nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.

Acest pas se numește autostimă ridicată.

 Al treilea pas:

Este să pui în practică tot ceea ce tu spui că ești.

 •  dacă tu gândești că ești inteligent, acționează inteligent;
 • dacă tu gândești că ești în stare, fă ceea ce îți propui;
 • dacă tu gândești că ești iubitor, exprimă-ți iubirea;
 • dacă tu gândești că nu există obstacol pe care să nu-l poți învinge, atunci propune-ți scopuri în viață și luptă pentru ele până când le vei obține.

Acest pas se numește motivare.ganduri

Al patrulea pas:

Este să nu invidiezi pe nimeni pentru ce are sau pentru ceea ce este.

Fiecare persoană, în viața sa își primește partea, așa cum și tu o vei dobândi pe a ta.

Invidia a fost, este și va rămâne cel mai puternic semn de slăbiciune. Este mai teribilă decât foamea, pentru că aceasta mușcă din sufletul omului. Este ca un fel de întristare a fericirii.

„Invidia este un vultur ce sfâșie fără încetare pe cel ce îl adăpostește la sânul lui.”
Adolphe de Chesnel

Al cincilea pas:

Este să nu păstrezi în inima ta ranchiună (ură, dispreț), împotriva nimănui. Acest sentiment este ca un zid gros care nu lasă fericirea să ajungă în inima ta.

Trebuie să-L lași pe Dumnezeu să facă dreptate, iar tu … iartă și uită.

Primele cuvinte care îți vor veni în minte, după ce ai auzit acest sfat, cred că vor fi: Voi ierta dar nu voi uita niciodată.  Știi cu ce se aseamăna  asta? Este egal cu a purta tot timpul cu tine o povară cu un conținut alterabil, care se va strica și va mirosi din ce în ce mai tare, cu fiecare zi ce va trece peste viața ta. Dacă te gândești mai bine, vei realiza că acest sentiment îl nutrești pentru o persoană care nu merită nimic de la tine. Deci, nici măcar ura. Pentru că, oferind ura iți crești povara din spinarea proprie. Uită-l  și vei vedea ca-și primește singur pedeapsa.

Al șaselea pas:

Este să nu iei lucrurile care nu iți aparțin. Amintește-ți că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de o valoare și mai mare.

Hoțul nu se gândește la păcat, dar acesta există totuși și undeva, este contabilizat. În lumea asta, mai devreme sau mai târziu, totul se plătește.

Al șaptelea pas:

Este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere.

Toate ființele pământului au dreptul să fie respectate și iubite.
Dumnezeu a lucrat cu egală dragoste la înfăptuirea fiecărei ființe după pământ. Când a creat lumea, nu a iubit mai mult o ființă decât alta. De aceea, nici tu nu trebuie să judeci sau să condamni ceva sau pe cineva, atâta timp cât nu ești învestit cu dreptul acesta.

Nu critica dacă nu vrei să fii criticat, nu judeca dacă nu vrei să fii judecat, nu domina pentru că vei sfârși prin a fi învins.

daruieste 2Al optutea pas:

Este cel care îți aduce, poate, cea mai puternică stare de fericire. Dăruiește.

Întotdeauna avem ceva de dăruit. Atunci când  dăruiești, simți cele mai frumoase și mai puternice trăiri de satisfacție.

Aici, la acest pas, sunt câteva lucruri de clarificat. Trebuie să faci distincție clară între a ajuta pe cel care are nevoie și a te lăsa păcălit de viclenia profesioniștilor. Satisfacția ta va fi mult mai mare și rezultatele mult mai apreciate când vei învața pe om să pescuiască, decât atunci când îi vei da un pește să mănânce, doar pentru a-și potoli foamea pe moment.

Întotdeauna când spui că nu mai ai nimic de dăruit, sa va găsi cineva căruia să-i poți dărui un zâmbet și cu el să-i faci ziua mai frumoasă. Un zâmbet nu te costă nimic, dar poate avea o valoare inestimabilă.

Tot fără costuri suplimentare, ci doar cu o vorbă bună, poți dărui unui om încredere în sine. Este un dar pe care acea persoana nu îl va uita niciodată.

Dăruiește iubire și vei primi iubire, dăruiește zâmbete și viața ta va fi invadată de hohote de râs, dăruiește încredere și vei avea lumea la picioare.

Al nouălea pas:

Este acela de a te trezi în fiecare dimineață, cu un surâs pe buze.

Întotdeauna caută să descoperi în fiecare lucru, partea lui bună și frumoasă.

Ajută-l întotdeauna pe cel care se afla în nevoie, fără a te gândi să primești ceva în schimb. Viața are efect de bumerang. Întotdeauna răsplata  se va întoarce la tine atunci când nu te aștepți. Din păcate acest lucru se va întâmpla și atunci când faci rău sau alegi să nu faci nimic.

Când privești pe cineva, descoperă-i calitățile, nu-i căuta defectele.

644482_513078002071580_1746895619_nFăcând în fiecare zi  acești pași, viața ta nu va mai fi o furtună continuă. Valurile ei se vor transforma în unduiri mângâietoare, norii vor dispărea și vor lăsa strălucirea soarelui să-ți guverneze viața.

Pașii nu sunt greu de aplicat și poți începe de acum, chiar dacă ești foarte tânăr sau experiențele vieții te-au marcat. Rezultatele vor fi aceleași.

Și tu vei descoperi secretul de a fi fericit!

În speranța că ți-a plăcut ce ai citit, poți începe  de acum cu un prim pas spre fericire. Dăruiește acest articol și altor persoane pentru a le face fericite. Pentru aceasta nu trebuie decât să dai un Like & Share și m-ar bucura nespus chiar și un comentariu de la tine.

Pentru alte articole asemănătoare, poți accesa  site-ul

 http://valulvietii.ro/?p=165

sau mă poți găsi pe facebook la pagina

http://www.facebook.com/pages/Valul-Vietii/144907332337455?ref=ts&fref=ts

Te îmbrățisez cu drag,
Marcela.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/valulvie/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273