Alchimia fericirii

26 Apr

  •  Nu  fericirea aparține sufletului, ci  însăși sufletul este fericire!

În fiecare zi din viața noastră confundăm fericirea cu plăcerea; dar plăcerea nu este nimic altceva decat o iluzie, o umbră a fericirii. Partea urâtă a situației este că omul poate petrece toată viața  cu această iluzie, „făcând curte” plăcerii, dar negăsind niciodată satisfacția dorită. Un vechi proverb hindus spune că omul caută plăcerea și găsește durerea. În aparența sa exterioară orice plăcere se aseamănă cu fericirea, dar ea este doar umbra fericirii și cum umbra unei persoane respectă forma  dar nu reprezintă  exact persoana, așa și placerea reprezintă fericirea, dar în realitate nu e.

De aceea, rar se găsesc în lumea aceasta suflete care știu cu adevărat ce este fericirea. Suntem constant dezamăgiti  de un lucru după altul. Aceasta este natura vieții pe pamânt. Și dacă am fost dezamăgiți de o mie de ori vom relua mereu și mereu aceeași stradă, pâna când nu vom cunoaște alta. Cu cât studiem mai mult viața, cu atât realizăm mai mult cât de  puține sunt  acele suflete care pot spune cu onestitate ” Sunt fericit”. Aproape orice suflet, oricare ar fi poziția lui în viață, va spune că este nefericit în un mod sau altul; și când sunt întrebați „de ce?”, vom răspunde probabil: pentru că nu pot obține o anumită poziție, un anumit rang, puterea, diverse bunuri sau proprietați  … și enumerarea poate continua. Probabil ne dorim cu ardoare bani și nu realizăm cât de adevărat este proverbul nostru care spune că banii nu aduc fericirea; probabil că ne vom plânge că avem dușmani sau că cei pe care îi iubim nu ne răspund cu aceeași dragoste. Raționamentul uman este capabil de a crea mii de scuze pentru nefericirea sa.

Dar vă întreb eu acum, este vreuna dintre aceste scuze corectă complet? Vă gândiți că dacă unei persoane i-ar fi îndeplinite toate aceste dorințe, acea persoană ar fi fericită? Dacă ar avea totul, ar fi suficient? Nu! Cu siguranță ar găsi alte scuze pentru a fi nefericit.

Cel care este într-adevăr fericit, este fericit în orice situație, într-un palat sau într-o căsuță, în bogație sau în sărăcie și asta deoarece a descoperit izvorul fericirii care se găsește în inima proprie. Până când nu vom găsi acest izvor, nimic nu ne va da fericirea adevărată.

Omul care nu cunoaște secretul fericirii va continua să se comporte ca un avar. Își va dori milioane și atunci când le va obține va dori miliarde și nici atunci nu va fi satisfăcut. Va dori mereu și mereu mai mult.

Fericirea nu poate fi vândută sau cumpărată. Nici nu o poți da unei persoane care nu o posedă. Fericirea este propriul tău „a fi”, este propriul tău „eu”, acel „eu” care este cel mai important lucru din lume.

O persoană se poate considera religioasă toată viața, dar în același timp să nu realizeze nimic adevărat. De ce utilitate ne este religia dacă nu suntem fericiți? Religia nu semnifică depresie sau tristețe. Dumnezeu e fericit. EL reprezintă perfecțiunea în iubire, armonie și frumusețe. O persoană religioasă ar trebui să fie mult mai fericită decât oricare altul care nu e religios. Când o persoană  care se consideră religioasă este mereu melancolică, religia sa va fi dezonorată. Forma e menținută, dar spiritul e pierdut. Religia care raspunde intrebării vieții de astăzi este aceea care redă forța și dă viață sufletelor, este aceea care iluminează inima  cu acea lumină divină care se găsește deja în sufletele noastre.

Adevarata putere nu constă în încercarea de a obține putere. Adevarata putere o au cei care au devenit puternici. Trebuie depus un efort fantastic pentru a se face o schimbare radicală  și definitivă înăuntrul nostru și acea schimbare este bătălia cu propriul nostru ego. Doar când falsul ego este crucificat, abia atunci adevăratul ego va fi resuscitat.

Mintea umana este ca un cal nărăvas. Când încerci să-l încaleci este mai recalcitrant decât atunci când este lăsat liber.

De aceea îți spun:

Iubește și bucură-te de tot ceea ce ai!
Tu esti Achimistul!
Puterea de a învinge este doar în mâinile tale!

 

Cu drag,
Marcela.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/valulvie/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273